• Over Oosterdiepswal 6 te Kollum

  Fraai in het centrum van Kollum en aan doorgaand vaarwater gelegen karakteristieke woning. Rustig wonen en toch op loopafstand van alle centrumvoorzieningen? Deze rond 1880 gebouwde woning biedt een heerlijke woonplek met doorgaand vaarwater voor de deur. Zomers geeft dit een gezellige drukte met kleine bootjes die door en om het centrum van Kollum varen. De woning heeft een zeer brede historische gevel en een achtertuin met terras en schuur. Recent is in de woning een nieuwe keuken geplaatst.

 • Begane grond:

  Ik neem u graag mee door de woning: Entree met gang, meterkast en toegang tot ruime provisiekelder, rechts van de gang bevindt zich de sfeervolle lichte eetkamer met trapopgang naar boven en links van de gang is de woonkamer, voorzien van fraaie houten schouw (met mogelijkheden voor gashaard of houtkachel), plafondornamenten en fraaie houten vloerdelen; de centrale gang/hal geeft toegang tot het achterhuis met deur naar achtertuin; in het achterhuis bevindt zich de bijkeuken met CV-opstelling, witgoed en zoldertje en de betegelde badkamer met ligbad, wastafel en toilet. Rechts achterin is de keukenruimte met nieuwe inbouwkeuken (2021), voorzien van elektrische kookplaat, vaatwasser, oven en afzuigkap.

  Eerste verdieping:

  Overloop met kleine zolder, dakkapel en deur naar klein dakterras aan achterzijde, separate toiletruimte en 3 slaapkamers met bergruimte.

  Bijzonderheden:

  -Bouwjaar woning rond 1880; Beschutte achtertuin met berging/schuur en voldoende zitgelegenheid om lekker van de zon te genieten.
  -De voorzijde van de woning heeft veel karakteristieke details (omlijste voordeur, blinden voor ramen, muurrozetten) en een strook grond met karakteristiek stalen hekwerk en friese geeltjes als bestrating.
  -De woning kent grotendeels dubbel glas, dakisolatie en vermoedelijk ook gevelisolatie.
  -Centrale verwarming met HR-combiketel uit 2012.
  -Eigen grond 140m2.
  -Bakker, slager, groenteboer en overige winkels allemaal op loopafstand; supermarkten op ca. 300-400 meter.

  Kollum staat bekend als watersportdorp met sinds 2022 een doorgaande vaarroute door het centrum van Kollum voor sloepjes en kleine motorbootjes. De kades en riolering van de Ooster- en Westerdiepswal (“De Wallen”) zijn recent geheel vernieuwd en toekomstbestendig gemaakt.
  Verder beschikt de regiokern Kollum over diverse voorzieningen wat betreft scholen, winkels, sport, medisch, etc. Steden als Leeuwarden, Groningen en Dokkum liggen op ca. 30 autominuten en het nabij gelegen dorp Buitenpost (5 autominuten) biedt een directe treinverbinding naar Groningen en Leeuwarden. Direct boven Kollum ligt Nationaal Park Lauwersmeer met prachtige fietsroutes en schitterende natuur en zijn er de veerverbindingen naar de Waddeneilanden.

  Vraagprijs € 249.500,- k.k.

  Interesse gewekt? Mail ons voor een bezichtiging en wij plannen u in!

 • Woningtype:
  Woonhuis, Eengezinswoning, Geschakelde woning
  Bouwjaar:
  1880
  Inhoud:
  464m3
  Oppervlakte:
  116m²
  Oppervlakte perceel:
  140m2
  Aantal kamers:
  5
  Aantal slaapkamers:
  3
  Aantal verdiepingen:
  2
Funda
VBO Vereniging van makelaars en taxateurs
Erkend financieel adviseur
Nederlands Woning Waarde Instituut